Monday, April 2, 2012

Using GParted in Ubuntu LiveCD / Cara-cara Meggunakan GParted Dalam Ubuntu LiveCD

 This video shows how to use GParted in Ubuntu LiveCD to make custom partitions modifications
Video berikut menunjukkan cara-cara untuk membuat modifikasi "custom partition" menggunakan GParted dalam LiveCD Ubuntu.

Monday, December 19, 2011

how to disable pop-up blocker in internet explorer 9

step 1: deme bukak la ie9.
step 2: cari simbol macam spoket kemudian klik la.
step 3: pilih @ klik internet options macam dalam gamba sebelah.










step 4: klik tab privacy yang macam dalam gamba sebelah.
step 5: deme tengok gamba sebelah betul-betul, klik la checkbox turn on pop-up blocker.












step 6: kalu dah klik, ia akan jadi macam gamba sebelah ni ha...
step 7: klik la butang ok kat bawah tuh.
step 8: step 8 takde apa-apa. guna la ie9 tu dengan sebaik mungkin. selamat menggunakan ie9 tanpa pop-up blocker.

Sunday, December 11, 2011

how to convert pdf file to ms word format using VeryPDF PDF2Word v3.0

1. Click File > Open
















2. Highlight pdf file > click Open.


3. Click OK. Just go for default setup.

















4. Click Save (File Name & location is the same)











5. Click OK. Conversion finished

how to install very pdf2word software

software used to convert pdf file to ms word format:
alternative download link -> http://www.mediafire.com/?70yc69eu3ueobem
official download website -> http://www.verypdf.com/pdf2word/index.html

after download finish, double click "pdf2word.exe" to launch the installer.







click next





















click next





















click next





















click next





















click install

click finish





















enter email & registration key (if already purchased the software)
and click ok
click ok









successfully registered